Case Study: Wood & Grieve Engineers Office Refurbishment

ENGIE-AV-Technology-Office-Fitout-WGE-2

THE BRIEF

Wood & Grieve Engineers (WGE) are a leading multi-discipline building services engineering company and due to consistent growth came to market for their office refurbishment in late 2017. The aim of the project was a complete audio-visual refresh including, an additional floor above the existing tenancy with connecting stairwell and to create work spaces that promote productivity with easy connection to interstate counterparts using standard portable equipment.

ENGIE Services AV Technologies were chosen and completed the two-level fit out, installing a range of open and closed collaboration spaces, an amphitheatre projection space, boardrooms, Town Hall and VR space.

THE SOLUTION

All collaboration and meeting spaces are fitted with either single or dual LCD screens at 4K resolution and MS Surface Pro Docking Stations. The staff can easily pick up their tablet from a work desk and re-dock into any of the meeting spaces. The 4K resolution and screen sizes were chosen so staff could easily zoom in on large drawing files without losing detail. Wireless presentation is an option in most of the spaces.

The VR space is designed to be a collaborative workspace dedicated to real-world 3D Revit project immersive simulations. Architects and clients are invited into this space to see first-hand how the various building services layouts that WGE document will affect coordination and spatial planning prior to construction.

The Amphitheatre is a unique presentation space with ultra-large 160” projection system, wireless presentation, voice reinforcement and a high spec sound system. It is intended for large group training and project collaboration and the incredibly large image size provides stunning impact. Staff can even watch sports or TV shows when taking a break making it a popular place during football finals season. By using a mix of soft codec (Skype for Business), hard codec (Polycom) and touch screen control integration in the large boardroom spaces, WGE now have the flexibility for staff to engage the use of smart technology from multiple vendor platforms as part of their workflow.

THE BENEFIT

With the technology installed by ENGIE, the Wood & Grieve team can now perform with increased productivity, using collaboration tools and new technology to workshop ideas, plan and innovate their engineering solutions.

CLIENT TESTIMONIAL

“Documenting our own fit out project was a real challenge and due to the nature of our core business, not without a sense of irony. The nature of the project required specific functionality derived from our day to day business needs and the way we need to work on projects. We included multiple open and closed meeting and collaboration spaces, boardrooms, an amphitheatre space, Town Hall area and a specialist VR simulation space. ENGIE followed the WGE designs to a T and the fit and finish are first class.

The project was delivered on all counts of time and budget and with a neat and professional finish. Follow-up service for final commissioning was prompt and efficient. ENGIE are great to work with and very flexible with adapting to challenging site conditions”

Greg Anderson
Senior Audio Visual Project Engineer
Wood & Grieve Engineers

audiovisual fitout